Elintarvikealan PK-yritysten kehittäminen ja yritysten haasteisiin haettiin uusia ratkaisuja Etelä-Pohjanmaalla toteutetussa projektissa. Kook Management oli projektissa fasilitoimassa yrityksille suunnattuja työpajoja, joissa haettiin yrityksen kehittymisen kannalta tärkeimpiä haasteita. Työpajoissa käytiin vilkasta keskustelua esitehtävien ja Kookin työmenetelmien avulla. Yritysten kanssa keskusteltiin myös esimerkein, minkälaisia ratkaisumalleja luovien alojen ammattilaisten kanssa on toteutettu Suomessa.
Etelä-Pohjanmaalla toteutetussa projektissa käytettiin elinkeinoelämän kehittämiseen elintarvikealan haasteita. Projektiin osallistuivat Eepee ( Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa Hotelli ja Ravintolapalvelut ), Pirjon Pakari sekä Alavuden öljynpuristamo. Kook Management toimi projektissa yhteistyössä Taideyliopiston ja Turun Yliopiston Elintarvikeala tutkimusosaston kanssa.
Kuinka elintarvikealan kehittämistä ja uudistumista voidaan nopeuttaa?
Yrityksen uudistuminen on yrityksen johdolle tulevaisuuden kannalta tärkeätä ja samalla vaikea tehtävä. Se vaatii yrityksen johdolta perinteisiä johtamismenetelmiä monipuolisempia työkaluja. Luovien alojen ammattilaisilla on työmenetelmiä, joilla on perustyöpajoja vaikuttavammat tulokset käsiteltävään asiaan. Kuinka paljon yrityksen uudistumista auttaisi, jos tarvittavat muutokset saadaan toteutettua puolta nopeammin? Kuinka se näkyisikö yritykseen tuloksessa?
Etelä-pohjanmaan Kauppakamari mainitsi artikkelissaan mielenkiintoisia yritysten haasteita, joihin projektissa haettiin vastauksia.
” Yrityksissä haasteelliseksi koettiin muun muassa yrityksen arvojen ja tarinan esilletuonti,
– Etelä-pohjanmaan kauppakamari
työnantajaimagon kehittäminen ja päivittäisen logistiikan hyödyntäminen. ”
Nämä ovat muutamia esimerkkejä joihin haettiin ratkaisuja. Jokaisessa yritystyöpajassa löydettiin kuitenkini useita yrityksen osa-alueita joiden kehittämisestä olisi yritykselle merkittävää hyötyä. Monet havaitut haasteet olivat strategisesti tärkeitä ja pitkävaikutteisia. TYVI-projektissa Kook Management piti luovan alan ammattilaisille työpajan ratkaisujen myynnistä sekä siihen vaikuttavista elementeistä.
Elintarvikealan kehittäminen konsultin ja taiteilijan kanssa
Jos etsit hyviä luovan alan ammattilaisia yhteistyöhön yrityksen kanssa, kannattaa tutustua TYVI-projektiin valittuihin taiteilijoihin Maarit Halonen, Antti Hintsa, Tero Hytönen, Noora Kauppila, Teemu Lehmusruusu (Tree art+rsrch) ja Henna Mantere. Projektipäällikkönä toimi Jenni Latva Taideyliopiston Seinäjoen yksiköstä. Kook Management toimii yritysten kehitystyössä konsultoivassa ja fasilitoivassa välittäjäroolissa.
Lue lisää mitä Etelä-Pohjanmaan kauppakamari kirjoitti projektista
Taideyliopisto on avannut projektista oman sivun. Lue lisää projektin etenemisestä Taideyliopiston blogista.
” Elinkeinoelämän kehittäminen luovien ratkaisujen avulla ” – Kook Management blogi TYVI projektista
Vastaa